()

Rekordmange millionærer og høje gevinster

2017 startede med udbetalingen af den femte største gevinst i Danmarkshistorien på hele 114 mio. kroner vundet på Eurojackpot, og siden har lotterispillene nærmest ikke været til at stoppe. Allerede i begyndelsen af december 2017 blev antallet af millionærer fra 2016 på Lotto, Vikinglotto, Eurojackpot og Joker indhentet, hvilket vil sige at 2017 har været et rekord-millionær år med 176 nyslåede millionærer. Det skyldes blandt andet, at Lotto fra uge 21 udvidede Millionærgarantien, så der hver eneste uge trækkes lod om ekstra 2 x 1 million kroner blandt alle spillede rækker.

Også Eurojackpot har i 2017 været aldeles aktiv i udbetalinger af gevinster – og tilmed med fire af de højeste udbetalinger set i Danmarkshistoriens top ti over gevinster. Således gik 148 millioner – den 2.største gevinst nogensinde herhjemme til en heldig nordjyde i november måned. I alt er 14 danskere blevet millionærer efter at have købt en kupon til Eurojackpot-spillet. Tilsammen vandt de 14 spillere 362.358.395 kroner  i 2017. 

()

Talspillene har fået en ordentlig opdatering 

2017 har været et travlt år for talspillene, der har budt på store ændringer og lancering af et ’nyt’ navn på markedet. Onsdags Lotto skiftede navn til Vikinglotto og minimumspuljen blev sat op fra fem til 19 mio. kr. Makspuljen steg til 220 mio. kr. Desuden indtrådte Slovenien i det fælles nordiske lotteri, så der i dag er ni lande med i Vikinglotto.

Også Eurojackpot-samarbejdet blev udvidet med Polen, så 19 lande nu er med i spillet om de store helt store drømmepuljer.

For Lotto blev 2017 et år med forhøjede minimumsgevinster og ændrede priser. Millionærgarantien blev udvidet, så der hver uge er to ekstra chancer for at blive millionær på hver spillet række. Dette har for alvor slået Lotto fast som spillet med den største millionchance.

I maj blev softwaren udskiftet på 3300 terminaler hos vores forhandlere, ligesom danskespil.dk fik et nyt look på Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot-siderne. Vi lancerede desuden en ny Lotto-app, så du i dag kan spille og scanne dine kuponer fra mobilen.   

()

Stolt sponsor - uanset hvad s'gu!

For Oddset hos Danske Licens Spil har 2017 været et år domineret af røde og hvide farver. 1. januar startede Oddset som hovedsponsor for Herre A-landsholdet. Danske Spil har i hele 2017 været en af DBU’s officielle partnere for Herre A-landsholdet og U21-landsholdet på lige fod med Hummel og Carlsberg.

Oddsets slogan til sponsoratet af Herrelandsholdet blev ”Stolt Sponsor -uanset hvad”, og det blev leveret med et glimt i øjet. For herrelandsholdet begyndte ikke året med de bedste præstationer. Men med kampgejst og dygtighed vendte lykken, og i 2018 kan danskere følge herrelandsholdet til VM-slutrunden i Rusland – uanset hvad.

I maj blev Oddset også hovedsponsor for det danske Kvindelandhold, og det var med Danske Spil i ryggen, at kvinderne erobrede de danske tv-skærme og sølvet ved EM i Holland. Til sponsoratet af kvindelandholdet valgte Oddset sloganet ”Stolt Sponsor – S’gu”, for at vise troen på kvindefodbold og kvindelandsholdet. Sponsoratet blev fulgt op med reklamer, hvor Kvindelandsholdets spillere malede Oddsets tagline ”Der er så meget kvinder ikke forstår” over. Dermed var kvindelandsholdet med til at sætte en fed, humoristisk streg under det dobbelttydige i den påstand.
()

Esportsbølgen fortsætter med at vokse

2017 bød for første gang på flere større esport-stævner på dansk jord. Det betød, at både Royal Arena i København og Fyns Arena i Odense fyldt med esports-interesserede danskere. Den stigende interesse for esport har også vist sig hos eOddset. Omsætningen i 2017 ramte næsten en tredobling af omsætningen året før, og for første gang nogensinde havde eOddset en dag med en omsætning på næsten 1 mio. kr. på tværs af udbudte spil.

I oktobervandt Danske Spil den prestigefyldte pris ” Best eSport operator of the year” til EGR-Awards i London,som er bettingverdenens svar på Oscaruddelingen. Prisen fik Danske Spil ikke bare for et bredt udvalg iodds på esport, men også for den store indsats, eOddset har lagt i at udbredekendskabet til esport.

Samtidig har eOddset fået flere partnerskaber indenfor esport i stand i 2017. Nemlig de to CS:GO hold (Counter Strike) North og Heroic samt Danmarks bedste kvindelige Counter-Strike spiller Michaela "Mimi" Lintrup.

()

Markedet for spilleautomater i forandring

I 2017 har Elite Gaming sat fart på transformationen af det danske spilleautomatmarked. Med den nye Fortuna Games spilleautomat og den teknologi, der følger med, er det nu muligt at tilbyde det landbaserede spillemarked et spilleudbud med hyppige nyheder, hvilket vil føles som et kvantespring fra de ældre automater. Alene i 2017 har Elite Gaming udvidet spilleporteføljen med otte nye spil på Fortuna Games automaterne og er nu oppe på 15 spil på platformen.

I løbet af 2017 har Elite Gaming installeret Fortuna Games automater hos mere end 300 kunder og performance på automaterne er meget tilfredsstillende. Udrulningen af flere Fortuna Games automater vil fortsætte i 2018

I foråret flyttede Elite Gaming fra Rødovre til et nyt domicil i Aarhus. Det nye domicil har samlet hele virksomheden, som nu ikke længere har brug for eksterne lagre rundt omkring i landet.

Elite Gaming har med et BSI på 397 mio. kr. i 2017 fastholdt samme niveau som sidste år og har fortsat en stærk position i markedet. 

()

CEGO vækster igen i år

2017 har været endnu et år med fart på hos CEGO A/S. Virksomheden opnåede i 2017 et BSI på over 200 mio. kr. i datterselskaberne Spilnu.dk og Komogvind.dk. Dette er en stigning på 14 mio. kr. i forhold til 2016 og føjer dermed endnu et år med vækst til virksomhedens historie.

CEGO har i løbet af 2017 ikke blot udviklet spil til deres egne platforme, men også flere spil til Spillehjørnet på Danske Spils Casino-platform. CEGO udvikler selv spillemaskiner samt casual-spil til deres forretninger. Al udvikling, ledelse og drift foregår fra kontoret i Aalborg, hvor 100 medarbejdere arbejder.

For selskabet Magnet Gaming har man i 2017 indgået en leverandøraftale med Norsk Tipping via et samarbejde med IGT (International Game Technology), og man har fået lavet integrationsaftaler med selskaber som Micro Gaming Quickfire, iForium og NYX.
Magnet Gaming har brugt mange ressourcer på salgsarbejde samt på at få implementeret disse aftaler, hvorfor Magnet Gaming endnu ikke er cash positiv. Det forventes dog, at Magnet Gaming vil bidrage positivt til resultatet for  2018.

()

Nye satsninger og prisnominering hos Swush.com

2017 var et noget anderledes år end 2016 for Swush.com, som er skandinavens største leverandør af managerspil. Hvor 2016 var præget af vækst, spillanceringer og omsætningsrekorder for virksomheden, har 2017 været et år med drift og udvikling. Trods dette, har Swush.com oplevet en fremgang på samtlige spil med mere end 355.000 oprettede hold.

På produktet - Lynholdet.dk, hvor man dagligt kan afprøve sine evner som fodboldmanager, er der blevet prøvet en del ting af. Der er blandt andet blevet udbudt et stadionspil, som blev afprøvet på MCH Arena i kampen mellem FC Midtjylland og FC København med stor succes. Der er desuden blevet etableret et stort samarbejde omkring landsholdet med DBU og med TV2 på VM i håndbold. Alle projekter med fine resultater. Afslutningsvis bød året på en stor anerkendelse af DFS-platformen med en nominering som bedste DFS-produkt ved SBC Awards 2017.

Danske Spil købte 60 procent af Swush.com i 2015. Virksomheden har 11 ansatte og har domicil på Vesterbro i København.

()
()
()
()