()

Indsats mod ludomani

For langt de fleste er spil underholdning. Men for en gruppe mennesker, er det desværre et alvorligt problem. Og dem har vi et ansvar for.

Derfor har vi en række initiativer mod ludomani. Vi ringer til spillere, som vi frygter er på vej ud af et galt spor. Det kalder vi omsorgsopkald. Spillere og pårørende kan også ringe til vores LudomaniLinje for råd og vejledning. Ønsker man at sætte grænser for sit eget spil, kan man også det. Både på ens spilkonto på danskespil.dk og på rofusweb.spillemyndigheden.dk.

Vi er også meget opmærksomme på, at de, der spiller hos os, rent faktisk må. For vi hverken kan eller vil acceptere, at børn bruger vores spil. Derfor har vi udviklet Smart-ID. Det er et digitalt billede-id, som er på de unges telefon. Så kan vores forhandlere altid sikre sig, at dem, der spiller, er gamle nok.

()

Indsats mod hvidvaskning

Hvidvaskning af penge er transaktioner, som foretages for at skjule deres oprindelse, bevægelse, ejerforhold og så videre. Det er alvorlig kriminalitet, som vi arbejder målrettet for at komme til livs. Indtægter kan i dag spores, fordi pengetransaktioner registreres i pengeinstitutter. Der foretages derfor blandt kriminelle en række transaktioner, såkaldt hvidvask, for at give det udseende af, at pengene er lovligt tjent. Derfor har vi som den eneste spiludbyder valgt at sætte en grænse på 10.000 kr. Spiller man for mere, skal vi vide, hvem personen er – og vinder man mere, kræver det en tur i banken for at få pengene med hjem. Vi samarbejder også med politiet og SØIK, som vi også løbende indberetter mistænkelig adfærd til.

()

Indsats mod matchfixing

Det er en underholdende og helt særlig dimension ved sporten, at man kan vinde på sin specialviden. Desværre er der nogle mennesker, der træder på denne glæde gennem matchfixing. Matchfixing er, når udfaldet af en sportsbegivenhed er aftalt på forhånd. Typisk for at opnå en økonomisk gevinst. Det er en alvorlig trussel mod sportens integritet, og vi tolerer det ikke. Derfor huser vi Global Lottery Monitoring System. Det er et internationalt samarbejde mellem spilleselskaber verden rundt, som har til formål at overvåge spillemønstre og indrapportere mistænkelig adfærd. Vi er også med i kampagnen Stop Matchfixing i samarbejde med Kulturministeriet.