()

Indsats mod ludomani

For langt de fleste er spil underholdning. Men for nogen kan det udvikle sig til et alvorligt problem. 

Vi er klar over, at vi leverer et produkt, der for nogen kan skabe afhængighed. Derfor har vi et ansvar. Vi arbejder aktivt for at forebygge og bekæmpe ludomani.

Vi ønsker nemlig ikke at tjene penge på mennesker med spilleproblemer. Vi hjælper, både når spillet tager magten og ved at sætte ind og forebygge, før det sker.

Vi har en række initiativer mod ludomani. Vi benytter Spilscanneren, en avanceret data-algoritme, der scanner spillemønstre hos vores kunder, så vi kan række ud med en hjælpende hånd, før det går galt. Vi ringer til spillere, som vi frygter er på vej ud af et galt spor. Det kalder vi omsorgsopkald. Spillere og pårørende kan også ringe til vores LudomaniLinje for råd og vejledning. 

Vi har et ansvar sammen med den øvrige spillebranche til at indgå partnerskaber for at opdyrke og dele viden, finde den rette balance mellem regulering og selvregulering og for at skabe bedre forståelse for ludomani generelt set.
()

Indsats mod hvidvaskning

Hvidvaskning af penge er transaktioner, som foretages for at skjule deres oprindelse, bevægelse, ejerforhold med videre. 

Vi yder en målrettet indsats for at bekæmpe hvidvask. Spil er én blandt mange metoder, kriminelle kan få sorte penge til at blive hvide. Det vil vi ikke acceptere, at vores spil benyttes til.

I 2017 er hvidvasksloven i Danmark blevet skærpet som følge af et EU-direktiv. Vi har især brugt året på at klæde os selv og vores forhandlere på til at imødekomme de nye krav.

Vi hilser stramningen af hvidvaskloven velkommen og er meget tilfredse med, at loven nu gælder en større del af spillemarkedet. Det er et nødvendigt skridt for at bekæmpe hvidvask.

Danske Spil har igennem flere år gået forrest ved blandt andet at registrere indbetalinger og præmier over en vis størrelse. Vi ønsker fortsat at sætte standarden for ansvarlighed på spillemarkedet, også selvom der er kommet øget regulering på området. Vi er stolte over at samarbejde med politiet og SØIK, som vi også løbende indberetter mistænkelig adfærd til.

()

Indsats mod matchfixing

Matchfixing er bevidst manipulation af idrætskonkurrencer, for eksempel når udfaldet af en sportsbegivenhed er aftalt på forhånd, typisk for at opnå en økonomisk gevinst. Kort sagt: Aftalt spil. Det kan ikke tolereres, at glæden, spændingen og hyggen ved at spille på noget, man ved noget om, ødelægges af aftalt spil. 

Matchfixing er en international udfordring, der rækker ud over banen, og som ofte drives af netværk af organiseret kriminalitet.

Hvis vi skal sætte ind over for aftalt spil og snyd med de sportsgrene, som tusindvis af danskere elsker at følge ligesom os, skal vi arbejde på tværs. Det gør vi i Danske Spil. Vi er med i den nationale platform til bekæmpelse
af matchfixing placeret hos Anti Doping Danmark og er med i kampagnen Stop Matchfixing i samarbejde med Kulturministeriet. Vi huser Global Lottery Monitoring System. Det er et internationalt samarbejde mellem spilleselskaber verden rundt, som har til formål at overvåge spillemønstre og indrapportere mistænkelig adfærd. 

I Danske Spil mener vi, at det burde være et krav i spillelicensen at arbejde med bekæmpelse af matchfixing.