Udlodningsmidlerne støttede i 2016 det danske sports- og foreningsliv med over 1 milliard kroner

Hvad har løbetræning for blinde, friluftsentusiaster, pindsvinevenner, frivillige foreningsleder og mandehørm til fælles? Udlodningsmidlerne.

Danske Lotteri Spils overskud går til udlodningsmidlerne. I 2016 blev det til mere end 1,1 milliarder kroner, svarende til over 3 millioner kroner hver dag, til en bred vifte af almennyttige formål i Danmark.

Pengene fra udlodningsmidlerne bliver fordelt mellem seks ministerier efter en fastsat fordelingsnøgle, og udlodningsloven afgør hvilke modtagere og formål, det enkelte ministerium skal støtte.

Pengene fra udlodningsmidlerne går især til støtte af det frivillige arbejde i idrætsorganisationer. Men også børnehaver, Dyrenes Beskyttelse, nye undervisningsmaterialer og mange andre mulige og umulige kultur- og idrætsprojekter modtager støtte fra udlodningsmidlerne.

()

De heldige modtagere

Danske Spils lotterier bidrog sidste år med over 1 milliard kroner til udlodningsmidlerne.

Se filmen og mød nogle af de heldige.


De største modtagere.

Gymnaster, fodboldskoler, ældreroere, bogudgivelser, naturstier og spejderhytter. Udlodningsmidlerne støtter stakkevis af gode formål i hele landet. De allerstørste modtagere af overskuddet fra lotterispil kan du se her til højre.

Nogle af de konkrete projekter, som er støttet af udlodningsmidlerne, har vi besøgt sammen med en kameramand. Du kan se nogle af filmene herunder.

Fordelingen af udlodningsmidler.

Resultatet i Danske Lotteri Spil fordeles via en fordelingsnøgle, som er lovgivningsbestemt i ”Lov om udlodning af overskud fra lotteri samt heste- og hundevæddemål”.

Der er mange faste modtagere af udlodningsmidlerne, men der findes også puljer, som kan søges. Det kan du læse om her: www.udlodningsmidler.dk.
()
()